top of page

Konya Alçı ve Alçıpan

Duvar Kağıdı Kurulumu

Konya Alçı ve Alçıpan

Kalayhan Dekorasyon Alçı firması olarak 15 yıldır bu mesleği yapıyoruz. Alçı taşının pişirilmesi ve sonra toz haline getirilmesi sonucunda alçı oluşur. Alçı taşıdan oluşan alçı, suyla karıştırıldığında hızlı bir biçimde donma özelliğine sahiptir. Kalsiyum sülfat hemihidrat bileşiği alçının temel malzemesidir. Alçı, alçı taşı denilen kalsiyum sülfat dihidratın bileşiğinin öğütülüp içinde bulunan suyun büyük bir kısmı çıkarılıncaya 190 deeceye kadar ısıtılmasıyla elde edilir.

Toz halinde olan alçı su ile birleşip pasta haline getirildiğinde bir kaç dakika içinde sertleşir. Karışımda 100 kg alçı ile 19 kilogram su birleştiril ideal oran budur. Fazla su kullanıldığında alçıda gözenekler oluşurken az su kullanılması durumunda alçı olması gerekenden daha çok sert olur. Alçıya donyamayı geciktiren maddeler katarak kaba veya ince sıva oluşturulur.

Tarihte ilk Fransa’nın başkenti Paris bölgesinde kullanıldığı için Paris sıvası da denilen alçı 18. yy’da pişmiş toprak kapların kaplıplarında kullanılmaktaydı. Günümüzdeyse inşaat, tıp gibi çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılıyor.

İnşaatlarda binanın dışında veya içinde kullanılır. Kullanılan malzemeleye göre işlemler çeşitlilik gösterse de genellikle bina süsleme işlemlerinde ve boyanabilen düzgün yüzeyler elde etmek için kullanılır.

KONYA ALÇI ÇEŞİTLERİ

KONYA SIVA ALÇISI

Sıva alçısı binalarda iç mekanlarda el ile uygulanan perlitli sıva alçısıdır. Sıva alçısı genel olarak kullanım alanları: Sıva Alçısı Tuğla, biriket, brüt beton ve çimento bazlı sıva yapılmış yüzeylerde kullanılır.

MAKİNE SIVA ALÇISI

Makine sıva alçısı iç mekanlarda makine ile uygulanabilen perlitli sıva alçısıdır. Makina sıva alçısının kullanım alanları: Makine Sıva Alçısı Tuğla, biriket, brüt beton ve çimento bazlı sıva yapılmış yüzeylerde kullanılır.

SATEN ALÇISI

Saten Alçı iç mekanlarda makine ve el ile uygulanan son kat zemin düzeltme perdah alçısıdır. Saten alçının kullanım alanları: Saten Alçı Alçıpan, çimento veya alçı bazlı sıva uygulanmış yüzeyler, boya duvar kağıdı gibi son kat uygulama yapılacak yüzeylerde kullanılır.

KARTONPİYER ALÇI

Kartonpiyer Alçı iç mekan tavan ve sütün dekorasyonlarında kullanılan alçı çeşididir. Kartonpiyer alçı kullanım alanları: Kartonpiyer Alç Kartonpiyer uygulanmasında ve onarılmasında kullanılırken aynı zamanda iç mekan tavan sistemlerinde, sütun üst başlıklarında ve duvar- tavan süslemelerinde kullanılır.

DERZ DOLGUSU ALÇISI

Derz dolgusu için kullanılan alçı, alçıpanların birleşim yerlerindeki derz boşluklarının doldurulması için derz bandı ile birlikte kullanılır.

ALÇININ FAYDALARI

Alçı dökümünden sonra beton gibi boyut değiştirmez bu nedenle çatlak oluşmasını önler. Tam bitmiş olan alçı bir hazır yapı elemanıdır. Ek olarak emek veya masraf çıkartmaz.

Alçı üretiminde enerji tutumludur ve çevre kirliliğine neden olmaz.

Alçı kolaylıkla işlenebilir.

Alçı birim ağırlığı kullanılacak bölgeye göre ayarlanabilir.

Alçı yangına ateşe dayanıklıdır. Alçı inorganik bir madde olduğu için yanmaz ve yangın durumlarında duvarın diğer tarafına ısıyı azaltarak gönderir.

ALÇI KULLANMAK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAR

Tuğla ve çimento üretiminde kullanılan enerjinin 5/1’i oranında enerji kullanıldığı için alçı üretimi çok daha tasarrufludur. Diğer enerji kaynaklarının kullanımında da önemli miktarda tasarruf sağlar.

ALÇI ÇEVRECİDİR

Alçı üretiminde ve kullanılan ham maddeler gerekse paketleme de kullanılan maddeler çevre dostudur. Aynı oranda alçı üretimi ve paketlenmesinde ortaya çıkan atık miktarı muadili olan ürünlere göre çok daha azdır.

ALÇI HAFİFTİR

Alçı, muadili olan ürünlerle kıyaslandığında onlardan 4 kata yakın bir oranda hafiftir. Daha hafif bir malzeme ile yapılar ise daha küçük taşıyıcı elemanlar oluşmasına sebep olur ve inşaat malzemelerinin maliyetini azaltır.

ALÇI SAĞLIĞA DUYARLIDIR

Alçı, kimyasal yapısı dolayısıyla içinde bakteri oluşmasına engel olan alçılar insan teniyle aynı ph oranına sahiptir. Ayrıca kanserojen değildir ve insan cildi ile uyumludur.

ALÇI DOĞAL KLİMA ÖZELLİĞİ TAŞIR

Alçının içinde bulunan küçük boşluklar sayesinde bulunduğu ortamı yazın serin, kışın ise sıcak tutmayı sağlar.

ALÇI HAVADAKİ NEMİ DÜZENLER

Alçı, ısı iletkenliğinin düşük olması sonucu ortamdaki su buharı duvarlara çarparak yoğunlaşmaz ve nem oluşturmaz. Ayrıca nem azalmaları veya artması durumlarında alçı bünyesinde bulunan nemi dışarı salabilir veya içeride nem depolayabilir.

ALÇININ YATILIM ÖZELLİĞİ VARDIR

Alçı içinde bulunan boşluklar nedeniyle ısı geçirgenliğini azaltan alçı ısı yalıtımına destek olur. Isı yalıtım malzemelerinin ısı geçirgenliğini azaltmak için onları alçı ile kaplamak ısı geçirgenliğini azaltarak daha az ısı kaybına sebep olur. Ayrıca alçı ses geçirgenliğini de azaltarak ortamda ses yalıtımına katkıda bulunur.

Alçı, alçıpan ve diğer her türlü ihtiyacınız için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilir ve size özel tekliflerimizden faydalanabilirsiniz. Alçı ustası konusunda size özel tekliflerimizle sizlerle çalışmaktan mutluluk duvarız.

MAKİNE SIVA ALÇISI

• Torbalanmış alçı bazlı hazır makine sıvasıdır. 

Alçı Levha. Duvar veya asma tavan yapımında kullanılmak üzere alçıdan imal edilmiş iki tarafı kâğıt kaplı olan levha, genel adıyla kartonlu alçı levha. Alçıpan(R) bir marka adı olmakla beraber gündelik dilde "kartonlu alçı levha" karşılığı olarak kullanılır.

Hafif, yangına dayanıklı, ses yalıtkanlığı iyi bir malzeme olan alçı levha, istenilen biçimi alabilirliği, kolay ve çabuk uygulanabilirliği gibi nedenler ile inşaat ve dekorasyon işlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kalayhan Dekorasyon alçıpan işlerinizi 15 yıllık tercübesi ile işleriniz hızlı bir şekilde çözüyoruz. Alçıpan ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalara verilen adtır. Alçıpanlar genellikle dış duvar inşaatı bitmiş binaların içinde yerden duvara kadar olan bölümleri kaplamak için kullanılır. Alçıpan vasıtası ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları kolaylıkla yapılmaktadır. Alçıpan kullanım alanlarında en uygun seçenekleri sunmaktadır ve uygulama maliyeti ve uygulama zamanından önemli bir tasarruf sağlamaktadır. Hafif alçıpan, yangına dayanıklı alçıpan, suya dayanıklı alçıpan, yangına ve suya dayanıklı alçıpan gibi çeşitleri bulunur.

Konya’da ihtiyac duyduğunuz alçıpan, konya alçıpan fiyatları, konya alçıpan ustası, konya alçıpan döşeme, alçıpan ustaları konya, konya alçıpan yapan usta arayanlar için her türlü ihtiyacınız için bize ulaşabilir ve size özel avantajlı tekliflerimizden faydalanabilirsiniz.

NEDEN ALÇIPAN KULLANMALISINIZ

  1. Alçıpan ph değeri sayesinde bakteri üretmeme özelliğine sahiptir.

  2. Alçıpan yangına dayanıklıdır. Standart bir Alçıpan duvar, yangına 30dk. kadar dayanabilmektedir. Ayrıca yangına dayanıklı alçıpan ile bu süre uzatılmaktadır. Yangına dayanıklı alçıpan yangın riskinin yüksek olduğu binalarda veya yangından korunması istenilen bölmelerde kullanılabilir.

  3. Esnek bir yapıda olan alçıpan deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde depremden zarar görmemektedir ve diğer duvar örme yöntemlerine göre daha hafif oldukları için depreme dayanıklılığı yüksektir.

  4. Alçıpan ses ve ısı yalıtımı konularında çok başarılıdır. Gözenekli yapısı sayesinde ses ve ısı iletimini düşürmektedir.

  5. Alçıpan içinde bulunan su zerrecikleri sayesinde bulunduğu ortamın nem seviyesini ayarlar ve ortamın nefes almasını sağlar. Ayrıca yüksek nem ile karşı karşıya olan binalarda neme dayanıklı alçıpan kullanılması uygundur.

  6. Alçıpan yapılan bölgelerde ince yapısı sayesinde bir kalınlığa sebep olmaz.

  7. Alçıpan demonte özelliğine sahip olduğu için istenildiğinde sökülebilir ve tekrardan monte edilebilir.

Alçıpan modern yapılarda sıklıkla kullanılan alçıpan modern konutlarda kullanılmaya en uygun iç cephe kaplama ürünüdür. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde alçıpan konut, bina sektöründe vazgeçilemezdir.

ALÇIPAN ÖLÇÜLERİ

Alçıpan levhasının kalınlığı uygulanacak duvara bağlı olarak 6-18 mm arasında değişmektedir. Kalınlığı isteğe göre değişebilen bu levhalar yine isteğe bağlı olarak120 ya da 125 cm genişliğinde olup 200 – 450 cm gibi uzunluğa sahip olabilirler. Alçıpan levhalarının kenarları uygulanacak yüzeye göre küt, pahlı, yarım yuvarlak ya da pahlı yarım yuvarlak biçimde olabilir. Belirli ölçülerin haricinde isteğe göre üretilen alçıpanlar bu sayede montaj edilecek duvara büyük bir uyum sağlarlar.

ALÇIPAN ÇEŞİTLERİ

Alçıpanlar; Yangına dayanıklı alçıpan, Suya dayanıklı alçıpan, Yangına ve Suya davanıklı alçıpan ve akustik alçıpan gibi çeşitlerde olup farklı kullanım isteklerine göre çeşitlendirilebilmektedir.

Suya ve Neme Dayanıklı Alçıpan (WR)

Her türlü ıslak hacim ve nemli ortamda kullanılabilen, su iticilik özelliği kazandırılmış düzgün yüzeyli hafif alçı plaka çeşididir. Ön yüzü yeşil, arka yüzü gri renkli kağıt kaplıdır. Su ve nemin yüksek olduğu bölgelerde Suya Dayanıklı Alçıpan tercih edilmelidir

Ev dekorasyonu yaparken bir çok şeye çok fazla para harcamamız gerekiyor. Yer döşemelerinden duvarlara, tavan dekorasyonundan pencerelere kadar daha mobilya işine girmeden bile onlarca detayla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Peki, size alçıpan tv ünitesi modellerinin en ekonomik tv ünitesi modelleri olduğunu söylesek? Ahşap ya da hazır tv ünitelerine göre çok daha ucuz olan alçıpan tv ünitesi modelleri, ekonomik olmasının yanında çok da kullanışlıdır.

Alçıpan tv ünitesi nasıl yapılır?

Alçıpan tv üniteleri Alçı ile yapıldığı için oldukça dayanıklı, şık ve sade bir görünümü olan bu tv üniteleri ustalar tarafından yapılır. İsterseniz kendiniz de bu tv ünitelerini yapmaya çalışabilirsiniz ancak uzmanı olmak gerekir. İsterseniz siz tasarımını düşünebilir, şeklini büyüklüğünü ve diğer özelliklerini değerlendirebilirsiniz. Duvar içine gömülü, raflardan oluşan, tüm duvarı kaplayan ya da küçük parçalardan oluşan çeşitli alçıpan tv ünitesi modelleri farklı yöntemlerle yapılabilir.

Alçıpan duvar ünitesi modelleri nelerdir?

Alçıpan duvar ünitesi modelleri aslında genel olarak tv için kullanılan modellerdir. Dilerseniz bu duvar ünitelerini sadece kitaplık, raf ya da duvar dekorasyonu tasarımı olarak da kullanabilirsiniz. Alçıpan olduğu için farklı renklerde ve şekillerde yapılabilir. Içi, dışı, kenarları her yeri ayrı ayrı ışıklandırılabilir, özel olarak dizayn edilebilir. Modern ışıklandırma sistemleri ile uyumlu olduğu gibi klasik tavan dekorasyonları ve duvar dekorasyonları ile de uyumludur.

En ucuz alçıpan tv ünitesi modelleri hangileridir?

Konya’da Alçıpan tv üniteleri daha önce de söylediğimiz gibi diğer mobilyalara ve dekorasyon ürünlerine göre oldukça ekonomiktir. İşçilik dışında asıl malzeme olarak çok ekonomik olduğu için yapımı da kolaydır. Raf olarak, kitaplık olarak, özel duvar dekorasyonu tasarımı olarak kullanılabilir.

Alçıpan tv ünitesi fiyatları 100 tl ile 500 tl arasında değişen fiyatlarla alıcı bulur. Aynı tarzda olup farklı materyalden yapılan modellere göre fiyatları çok daha uygundur.

Fotoğraflar sayfamızda şık ve göz alıcı alçıpan tv ünitesi modellerini görebilirsiniz. Bu modeller çoğunlukla yapımı en kolay olup en ekonomik şekilde mal edilebilen tv ünitesi modelleridir.

bottom of page